TV-antenniasennuksessa on tärkeää ottaa huomioon useita asioita, jotta saa parhaan mahdollisen signaalin vastaanotettua televisioon. Seuraavassa käymme läpi, mitä tarvitsee ottaa huomioon hyvässä antenniasennuksessa.

  1. Oikea antenni: TV-antennit ovat erilaisia ja niitä on saatavana monenlaisia eri ominaisuuksilla ja ominaisuuksien yhdistelmillä. Antenni valintaan vaikuttaa mm. miten lähellä lähetinlinkkiä talo sijaitsee, antennin vahvistus, tuleeko paljon signaaliheijastuksia ja häiriösignaaleita ympäristöstä.

  2. Antennin oikea sijoitus: TV-antenni on sijoitettava yleensä korkealle paikalle mutta joskus voi antaa parhaimman signaalin myös matalammalla oleva antenni. Ammattilaisella on myös signaalimittarit jolla voi katsoa parhaimman paikan, suunnan ja korkeuden antennille.

  3. Hyvä kaapeli varmistaa laadun: Kaapelin laatu vaikuttaa suoraan signaalin voimakkuuteen ja laatuun varsinkin pidemmissä vedoissa. Valitse laadukas mieluiten A-luokan coax-kaapeli.

  4. Mastoputken asennus: Antenni on asennettava huolellisesti ja turvallisesti, jotta se pysyy paikallaan kaikissa sääolosuhteissa.

  5. Antennin ukkosmaadoitus: Antennin maadoitus on tärkeä turvatoimenpide ja se auttaa suojautumaan ukkosen vahingoilta.

  6. Signaali säätö oikealle tasolle: Liian voimakas tai heikko signaali vaikuttaa kuvan ja äänen laatuun ja voi aiheuttaa pikselöintiä. Tarkka signaalin voimakkuuden säätö onnistuu vain antennimittaria käyttäen.

Kysy meiltä tarjousta antenniasennukselle.

Vastaa